Knogleskørhed (osteoporosis)
Nedsat knoglestyrke og knoglemængde er et rigtigt stort problem, for alt for mange mennesker disse dage.
Problemet opstår, når kroppen i længere tid ikke har haft adgang, til alle de nødvendige næringsstoffer, som den har brug for. Uden de rigtige vitaminer og mineraler, har kroppen ikke mulighed for at fremstille proteiner og enzymer, der ville have forebygget og modvirket problemet, før det var opstået.
En af de primære elementer i knogler og tænder, er kalk (calcium), der giver styrke, modstandsstyrke og masse. Hvis kroppen mangler kalk (calcium), er det desværre ikke nok blot at tage en masse kalk (calcium) piller.
For at kroppen kan optage kalk (calcium), skal den have adgang til vitamin D. Vitamin Ds opgave er netop, at sikre kropens optag af kalk (calciumet). Så hvis kroppen ikke har adgang til den rette mængde Vitamin D, bliver kun lidt af pille-kalken optaget.
Magnesium spiller også en stor role, når kalken (calciumen) skal fæstnes i knoglerne og tænderne. Det hjælper desuden med at aktivere vitamin D i nyrerne, for at sikre adgang til den rette mængde af vitaminet.
Kalk (calcium) og magnesium skal helst altid indtages i forholdet 1:1 (1 til 1) eller 1:2 (1 til 2). Ellers vil de kæmpe om adgangen til vitamin D, i håbet om at blive optaget i kroppen. (Ved mængder under 250 mg., skulle(?) denne udfordring ikke opstå.)
På samme tid skal kroppen også have adgang til vitamin K, hvis opgave det er at sikre, at kalken (calciumet) bliver optaget de nødvendige og korrekte steder i kroppen.
En opgave der lyder så simpel, at sikre kropens optag af kalk (calcium), bliver i virkeligheden ret kompliseret.
Heldigvis kan processen vendes, og det er aldrig for sent at begynde. De rette vitaminer i de rette mænger, de rette mineraler i de rette mængder, og så den rette tid. Når kroppen igen har adgang til det, som den skal bruge. Så skal den nok helt automatisk begynde at udbedre et udvalg af “sygdommene”.
Tilføj dette
Forhøjet homocystein i blodet er altså også en risikofaktor i forhold til knogleskørhed, ikke fordi der mangler kalk, men fordi knoglerne bliver mere porøse, mere stive og brækker lettere. Bemærk at det fortsat er vigtigt med øvrige tiltag mod knogleafkalkning som: D-vitamin, kalk, magnesium, zink og bor samt B6.
Vitamin B9 Folinsyre (http://ojeda.dk/vitaminerne-og-deres-indbyrdes-forhold/)
Under stærke knogler (https://sund-forskning.dk/artikler/b9-vitamin/)
Bemærk at B12 og folinsyre arbejder tæt sammen. (Kilde).
Magnetfelter og gigt
Certain pulsed electromagnetic fields (PEMF) affect the growth of bone and cartilage in vitro (Kilde).