Krop og sundhed

Krop og sundhed

For at sikre ens krop de bedste forudsætninger, er viden om de forskellige vitaminer og deres indbyrdes forhold et godt emne at begynde med. En del af vitaminerne har antioxidante egenskaber, hvis opgave det er at modvirke de frie radikaler.

Kroppen har også brug for mange forskellige mineraler – de er i fællesskab med til at sikre, at kroppen og alle dens funktioner virker som de skal.

Afhængigt af hvem vi spørger, så består kroppen af et sted mellem 60 – 70 % vand. På en gennemsnitlig dag kan kroppen miste fra halvanden liter væske og op til adskillige liter – hvis man har et fysisk hårdt arbejde eller dyrker sport, så mister kroppen meget væske gennem sved og udånding. Kroppen har derfor brug for flere liter vand hver dag. Men det er ikke lige meget, hvad for noget vand vi drikker. Desværre er drikkevandet i Danmark ikke længere så rent, som det var engang. Kroppen har brug for rent vand uden bakterier, kemikalier og pesticider. Det samme gælder desværre også flaskevandet.

Ayurveda lærer os, at vi alle består af en specifik sammenblanding af de fem elementer : jord, vand, ild, luft og æther/rum (space). Ubalancer mellem disse fem elementer kan påvirkes ved hjælp af æteriske olier – så forholdet elementerne imellem igen harmoniseres.

Ved muskel- og ledsmerter kan man med fordel anvende magnet terapi. Selv om emnet ikke just får den bedste medfart i medierne og på de anerkendte medicinske sider, anvendes magnet terapi (dog ofte under andre navne) bredt verden over.

KostTilskud i mange former

KostTilskud i mange former

Glukosamin (Glucosamine) virker smertelindrende ved ledsmerter, og hjælper med at bremse nedbrydningen af brusk.

Gurkemeje (Turmeric) og herunder Curcumin er muligvis et af de bedste kosttilskud, der findes : dtn virker som en antioxidant, det er anti-inflammatorisk  og har neuro-beskyttende egenskaber.

MSM (methylsulfonylmethane) er en stærkt anti-inflammatorisk svovl-forbindelse, der også er med til at booste kroppens immunforsvar.

Spirulina er en blågrøn-alge med bedre antioxidante egenskaber end hvidløg.

Alle sygdomme kan enten kureres eller håndteres

Alle sygdomme kan enten kureres eller håndteres

Alle sygdomme kan kureres. Det handler bare om, at give kroppen de rigtige redskaber – og hjælpen den med at fjerne det, der står i vejen for sundheden.

 

En sygdom er en ubalance i kroppen – hverken mere eller mindre.

 

Sygdomme forårsages jo af bakterier og virus. Det er rigtigt, men de har først chancen for at angribe kroppen, hvis denne er i ubalance.

 

Se en komplet oversigt over alle sygdomme, der er gennemgået på siden.

Gigt og knogleskørhed

Gigt og knogleskørhed

Som vi bliver ældre, begynder flere og flere alders-relaterede udfordringer, at melde deres ankomst. En af de hyppige udfordringer, ved at have nået en høj alder, er, at kroppen ikke længere kan vedligeholde muskler og led, som den kunne før.

En del af problemstillingen findes i selve kroppen, der ikke længere optager de nødvendige næringsstoffer, som den gjorde i en yngre alder. Det er dog også muligt, at den nødvendige mængde af næringsstoffer slet ikke indtages, og at kroppen derved ikke får de nødvendige byggesten til vedligeholdelsen.

Gigt (artritis) og knogleskørhed (osteoporosis) er nogle af de ofte fremkomne alders bestemte sygdomme, som mange desværre bøvler med. Smerterne opstår, da kroppen ikke vedligeholder mængden af brusk i leddene. Kroppen kan heldigvis selv reparere manglerne, såfremt den får de nødvendige redskaber – og en alderdom uden smerte fra gigt og de dertilhørende problemstillinger, kan derfor undgås.

Hvad er det lavet af ?

Hvilke tilsætningsstoffer er der i ?

I det daglige bruger og indtager vi tit forskellige ting, uden at tænke over – hvilke kemikalier og tilsætningsstoffer der egentligt er i.

Den populære læskedrik Pepsi Max er foretrukken drink, men hvad består en Pepsi Max sodavand af ?

Når vores tøj bliver beskidt, vasker vi det. Det gør vi alle sammen. Nogle af os vælger at købe vaskemiddel og skyllemiddel, så som Biotex Color flydende og Bamseline Blid og Blød. Men hvilke kemikalier er der i de to produkter – og er nogle af dem direkte sundhedsskadelige ?